Gå till innehåll

Volkswagen Corrado G60

Årsmodell: 1990
Färg: Svart/Grå
Motor: (PG) Tvärställd fyrcylindrig motor, vattenkyld med kompressor G-lader.
Borr/slag: 81/86,4 mm
Kompression: 8,0:1
Cylindervolym: 1781cc
Effekt: 160hk/118kW
Vridmoment: 225Nm
Växellåda: Femväxlad manuell
Däck: 195/50-15


SÅLD!

Bilen är importerad 2000, jag köpte den i juni 2021. Dåvarande ägare hade köpt bilen 2002. Bilen har rullat ca 1900 mil på 15 år. Bilen är i originalskick men inte 100%. Förra ägaren har monterat laddtrycksmätare i A-stolpen samt extramätare framför växelspaken.
Dock så köpte en annan uppsättning klädsel till A-stolparna som mätaren monterades i så original finns kvar och kan återställa ingreppet. Extramätarna framför växelspaken har ersatt kassettbandshållaren som sitter där original, men även den är sparad. Min plan är att återställa dessa, för Corrado är en sällsynt bil och ännu mer ovanlig original. Även original VW-stereo finns kvar.
Det som tyvärr avviker är att hatthyllan är ersatt av en egenkonstruktion som blivit klädd i tyg, då original hatthylla tyvärr blivit stulen för länge sedan. Detta efter vad tidigare ägare berättat. Avgasröret efter katalysatorn är ersatt mot ett rostfritt system. Andra spännande originaldetaljer som finns är både förbandskudde och varningstriangel som förvaras i mitten på baksätet.
Bilen har gått 262786km i skrivande stund. Jag har kört 175 mil med den på två år. Kamremmen blev utbytt 2008-07-14, 243715km. Så det är dags igen pga ålder, dock ser den ok ut fortfarande. Nedan kan ni läsa lite andra saker som är utförda, har även bytt motorkuddar.
Kompressorn har blivit renoverad och även fått delar utbytta av SLS i Tyskland. Så den laddar som den ska. Centrallås och el-taklucka fungerar. Även den elektriska vingen fungerar korrekt, både på hastighetsstyrning och manuellt på knappen. Vid ytterligare frågor så får ni gärna kontakta mig.
Pris: 55000kr

2023-05-01

2022-06-20

Sommaren börjar närma sig och det var dags att få fram min Corrado ur dess vinterdvala. Den har blivit riktigt smutsig där den har stått.

Batteriet var tyvärr helt urdraget, men efter en stunds laddning så gick den att få igång. Det rykte dock kraftigt från motorutrymmet vilket jag kom fram till att det måste vara glykol som läckt ut på grenröret och torkat in.
Planen var att byta dämpare bak samt hjullager. Men felsökning på kylsystemet tillkom också naturligtvis.

Jag har även köpt in nya däck, som ska ersätta de något slitna Bridgestone Potenza som idag sitter på
O.Z SuperLeggera fälgar. Jag har bestämt mig att använda de originalfälgar jag fick med. De är inte en vanlig syn numera. Corrado är inte heller en vanlig syn efter vägarna i och för sig..

Hjullager vänster bak hade missljud så detta bytte jag. När det var dags för att byta stötdämparna var min första tanke montera de sänkningsfjädrar jag fått med. Men efter ett tag tog gubbstilen i mig över och jag bestämde att hålla den original. Nu när även fälgarna ska bli det.

Bytet gick lätt och smidigt. Lättskruvat, rent och delarna väger ingenting när man jämför med att skruva bil i gruvan och allt är täckt med 5cm lera.
Vad gäller kylsystemet så var glykolblandningen bra och det fanns vatten kvar i systemet, även om nivån var lite låg. Hittade ett läckage vid främre slanganslutningen på toppen.
Det är bara spekulationer, men det kan vara att det läckt där, följt med i glipan mellan block/topp och droppat ner på baksidan av motorn efter som den lutar bakåt. Jag hittade inga andra tydliga läckage i alla fall, så det får tiden utvisa.

En o-ring beställdes från Din bil i Avesta (f.d Bilmetro) och bytet gick även här smidigt. O-ringen var ganska platt när man jämför med den nya, så jag förstår att den tätar dåligt.

Jag tog även bort ett T-kors och givare för den extra oljetrycksmätaren som sitter i kupén. Det var inte snyggt och den fungerar med varierande resultat. Nu blev det snyggare under huven och original oljetrycksgivare sitter där den ska.

Efter varmkörning och efterfyllning av kylsystem så blev det dags för en provtur. Inga bekymmer upptäcktes. Då var det hög tid att tvätta bilen!

När jag senare fått däcken monterade av Erik Gustavsson och det var dags att byta, så insåg jag att bultarna ska ha kupol och inte kona. Det sitter sådana bultar på fenmerca men dessa är lite korta. Jag fick dock låna dessa tillfälligt för att bli klar, och så beställde jag nya bultar. Så den fick stå tills dessa levererades. Nu är de utbytta till korrekt längd och jag är riktigt nöjd med resultatet av det hela. Väghållningen blev mycket bättre med nya dämpare bak och hjulen sitter perfekt på bilen! Lite gubbigt kan tänkas, men snyggt enligt mig.