Gå till innehåll

2019-06-18

Nu har det skett ett ryck med släpvagnen. Skivan kapades till och lades i med hjälp av min pappa. Belysningen kollades upp och några lampor fick bytas samt nummerskyltsbelysningen som var borta. Ena reflextriangeln var trasig, men hittade en i ladan från en gammal traktorvagn. Funkade utmärkt att flytta över den.

Upptäckte ett glapp i vänster hjullager, så detta byttes ut. Nya lastöglor monterades i samband med den nya botten. Några bulor i lemmarna riktades också.

På söndagen upptäckte jag att däcken inte såg så pigga ut alls! Bilden till vänster är ena halvan, sen tittar man på andra halvan så ser det ut som bilden till höger. Inte bra..
Rotade runt lite nere i gamla däckförrådet och hittade två bättre däck på fälg, som passade rätt på! Ibland ska man ha tur. Besiktningstid på tisdagen..

Så på tisdagen efter jobbet var det dags! Besiktningsmannen tyckte vagnen såg bra ut. Dock upptäckte vi där att höger hjullager även är på gång att bli dåligt, inte glappt men lite missljud. Så ett nytt är beställt.
Vagnen blev i alla fall godkänd och kan rulla i två år nu tills nästa besök.

Lämna ett svar