Gå till innehåll

2019-12-28

Ett av de uppdrag jag fått har varit att byta golv i en Heinkel-Trojan. En sorts mini-bil med motorcykelmotor och tre hjul.
Det befintliga golvet var delvis utbytt mot vanlig plan plåt. När bilen (ja man kan nog kalla den bil trots allt) levererades till mig så var ett nytt golv med i leveransen. Det har beställts från England och är tillverkat efter mallar. Fördelen med sådana här bilar är ju att de är otroligt lätta att hantera. För att på ett enkelt sätt att utföra golvbyte så vänder man bilen upp och ner! Sen ställde jag under rullvagnar för att kunna flytta runt den.

Golvet kapades ur och jag använde telfern för att det inte skulle rasa in i bilen under tiden jag kapade. Inte för att det var tungt..
Sedan så är det mycket inpassning och provning. Har lyft i och ur det nya golvet ett stort antal gånger. Tyvärr hade golvet slagits sig lite så en del riktning krävdes. Men det kunde göras ganska enkelt.

Efter många tester med golvplåten så kunde jag börja svetsa i golvet. Vid motorn längst bak så byttes även två trekantiga plåtar i samma veva. Dessa kommer även de från samma kille i England.
Dessa bilar är handbyggda från början, och det finns inga helt klara direktiv hur alla mått och former ska vara. Så man får lösa lite allt efter hand.
Jag monterade i bäroket som motorpaketet fästs i och fick utgå från det. Sedan får man jämka lite allt eftersom man svetsar i delarna. Jag tycker att slutresultatet blev bra.

Nu är återigen bilen tillbaka på, ja "hjulen", fast dom finns ju inte just nu.
Som ni kan se i bakgrunden så finns det en till Heinkel upp och ner. Den kräver lite mer omfattande arbete och kommer att dröja lite längre innan den blir klar.

Lämna ett svar