Gå till innehåll

Mercedes-Benz 350se

Mercedes-Benz 350 se
Årsmodell: 1974
Karosskod: W116 (116.028)
Färg: Silver Green Metallic (861H)
Motor: (116.983) V8, 2 ventiler per cylinder, enkel överliggande kamaxel, kamkedja, elektronisk insprutning Bosch D-Jetronic.
Borr/slag: 92/65,8mm
Cylindervolym: 3499cc
Effekt: 200hk @ 5800 rpm
Vridmoment: 287 Nm @ 4000 rpm
Växellåda: 3-stegs automat


- - -  Denna bil är såld!  - - -


2016-07-02

Nu har problemet med startmotorn försvunnit. Jag har bytt ut den mot en bättre begagnad. Så nu vågar man använda den som bruksbil igen. Tomgången är justerad även den. Tidigare var den så låg vid varm motor att den la av.
Oljeläckage under bilen är nog från lådan, åtminstone delvis. Det är ATF-olja som syns under bilen. Har sökt lite på problemet och det lutar åt att det blir att plocka ner lådan i vinter och gå igenom den lite. Eventuellt åker även motorn ur för en översyn.

 


2016-06-01

Kring tanken är nu arbetet klart för ett tag sen. Nya slangar, filter och anslutning till tanken.
Nytt fördelarlock, rotor och brytarspets hade beställts och blivit monterat. Efter en del arbete med justering av kamaxelvinkeln så blev det bra.
Dock så misstände den emellanåt på 5 cylindern och jag tyckte att den fick för mycket bränsle. Så nya tändkablar och stift beställdes.

2016-02-06-13-01-27

När jag började byta tändkablar och stift så såg jag att bränsleledningarna till fuelrailen är torra och fulla i sprickor. Så dessa byttes omgående.
Med nya stift och kablar på plats så blir det som en helt ny bil. Pigg och rapp! Känns som 50hk till har hittat in under huven (eller möjligtvis att de tidigare bortsprungna hästarna har hittat tillbaka). Hittade även ett läckage på en vakuumslang som åtgärdades, så nu är bränsleblandning mycket bättre.

Det har dock uppstått ett problem att när bilen blir varm och man stänger av den så blir den helt "död". Bränslepump surrar och går men klickar inte ens i startmotorn. När den har svalnat så startar den som vanligt. Har köpt en begagnad startmotor som är påväg, och jag hoppas att den ska lösa problemet. Återstår att se..

 


2016-02-14

En liten skvätt i en 90-liters tank är en ganska stor skvätt. Dessutom större än det kärl man tänkter samla upp den i. Det blev ingen vacker syn, men efter saneringsarbete och vädring så är tanken tömd och de gamla, stenhårda slangarna är borta så är det bara att börja montera de nya grejerna jag beställde. Hämtade en kasse med delar hos Landrins bil.

2016-02-10-15-43-01

Det visade sig att fästena till bränslepump/bränslefilter var av och numera upphängd i skosnören. Så nya delar till detta har jag hemma nu. Även bottensilen i tanken kommer att bytas samt bränslefilter och alla slangar.
Sen köpte jag även ett luftfilter(!), oljefilter och drivremmar för lite allmän service.

Har även börjat riva det gamla larmet och farthållaren som bara tar upp plats under huven. Då upptäcktes även rost i hjulhuset/innerskärmen som jag ska laga när jag ändå håller på.
Tanken är ju att detta ska bli "entusiastbruksbilen" till sommaren då fenmercan ska få lite mer arbete gjort på sig.


2016-02-04
Har börjat riva kring bränsletanken och har beställt lite nya delar. Tidigare var det flera skarvar och slang som inte tål bensin. Så hoppas på att få bort bränslelukt och fläckar.
Sen är det tryggt att veta att bränslesystemet är fräscht.

delar_tank2

 


2016-01-21
Nu har den äntligen fått ta plats i verkstaden. Service och lite översyn är planerat.
Började med att öppna luftrenaren, och inser att det inte finns något luftfilter över huvud taget..
Så det som är på listan nu är
- Byte av olja och oljefilter
- Komplettera med luftfilter (tydligen)
- Åtgärda läckage från kylare
- Åtgärda bränsleläckage vid tank
- Åtgärda oljeläckage kring motor/låda (har inte tittat på detta än)
- Se över värmereglagens funktion
- Reparera centrallås
- Rensa upp i motorutrymmet (gammalt larm, farthållare etc)

2016-01-21-19-47-32

Införskaffade hjuldollys till bilen för att underlätta flytt i garaget och för att kunna lättare kunna skjuta den åt sidan när man inte håller på för tillfället.

2016-02-03-16-15-16

 


2015-10-30
Tidigt på morgonen står jag på Dala airport för att flyga ner till Malmö för att hämta denna 350se. Ägaren möter mig på flygplatsen och ca 15 min senare tankar jag för att sedan börja rulla norrut.
65 mil med en ca 40 år gammal bil och minimalt med verktyg. Dock så gick resan utmärkt och komforten är bättre än min nuvarande tjänstebil.

mercedes_350se

Lämna ett svar