Gå till innehåll

2018-04-22

Nu när vårsolen börjar märkas av rejält så har jag även insett att ac'n inte fungerar...  Så idag var Navaran på besök hos Dr Thulle, och fick en helande behandling av klimatanläggningen.

Innan besöket hade jag konstaterat att kompressorn inte startade, och jag hade en svag förhoppning om att det bara kanske var dåligt med gas i systemet. Men man har ju haft fel förut, tyvärr...
Lågt tryck visade det sig också vara. Fast det är ju positivt att det ändå finns lite tryck kvar, då kanske inte det är läckage.
Trycksättning visade bra resultat och när sedan systemet fylldes igen så hoppade kompressorn igång igen, som väntat (eller jag hoppades, eftersom kompressorn inte startar vid för lågt systemtryck). Det blev allt kallare i kupén och som det ser ut nu så verkar det fungera. Får se hur länge det håller sig.

Fick även tag på ett flaklock i dag av den modellen jag ville ha. Mountain top, som man kan lasta (eller stå) ovanpå. Köptes begagnat av en trevlig kille i Falun.
Det visade sig saknas lite delar för fastsättning men inget som var nå avancerat så dessa tillverkade jag i verkstaden.

Betydligt bättre sikt bakåt nu, och snyggare än kåpa. I alla fall enligt mig.
Lämmen baktill var bulig när jag köpte bilen, så den ska jag försöka rikta. Den är så pass krokig att bara ena låset hakar i. Så detta ska jag försöka fixa snart.

Har även gjort ett fynd på Tradera! En tryckluftsdriven slipmaskin för 100kr

Lämna ett svar