Gå till innehåll

2018-04-06

I helgen var det dags att ge sig på baklämmen på Navaran. Den har en del bulor sen tidigare okända äventyr. Detta gör också att låset på ena sidan inte hakar i.

Demontering påbörjades och det visade sig vara lite ont om plats ändå på insidan. Inte så stora hål att komma åt igenom och nedre delen täcks av ytterligare en plåt/balk så där gjorde jag ingen åtgärd. Började med att rikta fästena på flaket, sedan började jag slå ut bulorna i lämmen. Detta ger ju dock en sträckning i plåten och den blir för stor.
Efter som skadan redan är skedd på lämmen så bestämde jag mig för att löpa hela linan ut och passa på att öva lite mer.

Stora gasvagnen släpades fram och krympning av plåten påbörjas. Jag har inte stor erfarenhet av värmning/krympning av plåt, men man måste ju börja nån gång.
Efter en hel del värmande, kylande och hamrande så känner jag att jag inte kommer att komma så mycket längre denna gång.
Jag slipar av ytan med slipmaskin och lägger på en grå primer som grund.

I det stora hela känner jag mig ganska nöjd för ett första försök. Långt ifrån perfekt, men enbart grundfärg plåten, inget spackel. Har en hel del kvar att lära och massa övning framöver behövs.
Luckan monterades ihop igen och den täckande durkplåten i aluminium fick några extra skruvar monterad för att fästa upp den lite bättre.

Jag passade även på att lacka om grillen. Jag lyckades plocka lös den kromade ramen, och lacka den mattsvart. Eftersom denna lackades löst så kvarstår originalkulören på rutnätet som ger en diskret men smakfull kontrast. Nissan-märket ville jag spara i kromat utförande.

Lämna ett svar