Gå till innehåll

2018-08-17

Jag köpte min Navara den 25 februari och det såg bra ut. Jag och säljaren kontrollerade det vanliga stället på ramen där de rostar, men det såg bra ut. Den var även nybesiktigad med beröm.

Sen i början på juni så skulle jag byta lastsurrningsögglorna i botten på flaket. Jag kröp under för att göra rent bultarna och ha på lite rostlösning. Då passade jag på att ta en titt på ramen igen. Denna gång med ett oroväckande resultat. Det hade börjat komma sprickor! Dessa växte allt eftersom bilen användes.

Jag kontaktade Landrins bil i Avesta, eftersom det är 10 års rostgaranti på bilen. "-Kom ner så snart du kan så tar vi bilder, gör värdering och skickar till Nissan." fick jag till svar.
Åkte dit och snabb hjälp, fast ingen bra hjälp.
"-Du får räkna med att Nissan ger dig ett lågt bud. De få ärenden vi har haft så brukar de laga bilen och köra vidare."
Fick vänta ett tag, så kom killen ut igen.
"-Nu har chefen kollat på den och vi värderar den till ca 20000kr" fick jag till svar.
Jag hävdade att det var en väldigt låg värdering. Funderade på detta på vägen hem och ringde sedan upp personen igen.
Jag påpekade att bilen inte håller det Nissan garanterar och jag borde få en högre ersättning för jag blir utan bil. Det är inget inbyte.
"-Nej det har jag tagit med i värderingen. I inbyte är bilen värd ca 6000kr." svarade han mig.
En bil från 2008, som bara är värd 6000kr?! En lång historia kort, jag påpekade att detta var skandal och att jag inte vill ha Landrins bils hjälp..

När jag köpte flaklocket så sa säljaren att han sålde grejerna för att hans bil blivit inlöst på grund av just sprickor i ramen. Jag ringde upp han och frågade om hur han gått till väga.
"-Jag kontaktade Bilstjärnan i Falun, de hjälpte mig. Jag visade köpekvittot och fick samma summa i ersättning."
Jag förklarade vad Landrins bil hade sagt till mig och att mitt kvitto inte spelade någon roll. Hans reaktion var att de försökte lura mig, och så känner jag med.

Jag förklarade var mina sprickor hade börjat, och det var exakt på samma ställe som på hans bil. Framför bakhjulet, där främre fästet för flaket är fastsvetsat på ramen. Så Nissan har kanske fått ordning på rostandet, men det kvarstår problem med hållfastheten med ramen.

Måste säga att bemötandet och hjälpen jag fick hos Bilstjärnan i Falun var väldigt bra. Det låter som reklam, men de är värda beröm. Han tog ärendet en vända till hos Nissan, och det resulterade i att de gick med på att betala 54000kr som stod på mitt kvitto från februari, mot att bilen skrotas.
Jag lämnade upp bilen och fyllde i lite papper, sen skötte Bilstjärnan resten.
Efter cirka 3 veckor så betalades pengarna ut till mitt konto, och ärendet kunde avslutas.

Summan av detta är att jag numera inte kommer att kontakta Landrins bil, varken när det gäller Nissan eller mina inköp av veteranbildelar till mina Mercedes. Allt detta kommer att gå via Bilstjärnan.

 

Lämna ett svar