Gå till innehåll

2018-12-01

Efter att Navaran blev skrotad så har jag åkt min gamla trogna Volvo S60 från 2001. Men suget efter en mer praktisk bil blev bara större.
Kravet var minst 3 sittplatser och bra släpvagnsvikt. 4wd, farthållare, mittarmstöd och motorvärmare  bland annat. Det slutar dock med en del kompromisser..

Köpte mig en Citroën Jumpy från 2009. Det är den långa modellen och med dubbla skjutdörrar. Tyvärr saknar den farthållare och mittarmstöd (som nästan borde vara ett lagkrav), men det har gått förvånansvärt bra utan.
14300 mil hade den gått när jag köpte den.

136hk dieselmotor som har ganska ok förbrukning, brukar ligga på 0,76L/mil nu. Är en rätt tung bil med en tjänstevikt på 1932kg Upplevs pigg tycker jag. Laglig lastvikt är 1014kg och dragvikten är 2000kg (med E-kort). Hade helst haft lite högre dragvikt, men kan inte få allt..

Navaran upplevdes väldigt ryckig/stötig med tom släpvagn bakom, men denna bli går underbart stadigt.

Har transporterat två skopor åt pappa, utan större ansträngningar för bilen.
Den är även en perfekt när det är dags att åka till återvinningscentralen och lämna skräp.

Vi får se vad det blir av detta. Än så länge är jag nöjd. Praktisk och rymlig och jag sitter bra i den.

Lämna ett svar