Gå till innehåll

Byte av tak på bostadshuset

Nästa stora projekt blev takbyte på bostadshuset. Framsidan har tegel som legat många år, hur länge kan jag ej svara på. Det är nog från 40-talet. På baksidan finns en utbyggnad med flackt tak så den har plåt, och den sträcker sig ända upp till nock på det brutna taket. Denna utbyggnad och tak gjordes 1981.

Arbetet utfördes av Anders Lundin, Jens Lundin samt min pappa Rolf. Jag bistod med tjänster som: springpojke, hantlangare samt servitör av fikabröd.
Jag var även maskinförare så även här fick jag nyttja min 218 och dess styrka. Projektet har löpt på bra och inga konstigheter har stötts på. Det är mycket arbete, men har gått enligt planen. Lite fördröjning på grund av väder har dock förekommit, men det är inget man kan påverka.

Nu har det blivit tegel på både fram och baksida på det brutna taket. Den flacka utbyggnaden har fortfarande plåt, men den har bytts ut. Nu med en sidenmatt ytfinish för att bättre matcha det svarta teglet. Nya vindskivor och hängrännor monterades samtidigt, så nu är det ett nytt och fräscht tak som kommer hålla länge framöver.

Känns som en bra investering, även om den är kostsam. Vi är riktigt nöjda med Anders, Rolf och Jens arbetet.

Oktober 2021

Lämna ett svar